Ledengroep gaat flyeren voor behoud Kuip

28 September 2019, 12:17 uur
Sport
mainImage

Aan de vooravond van de tweede buitengewoon algemene ledenvergadering van de Sportclub Feyenoord, die een beslissing moet brengen over de toekomst van de aandelen van de Kuip, heeft een ledengroep besloten te gaan flyeren om op die manier de stemgerechtige leden op woensdagavond 2 oktober te weerhouden om te kiezen voor het plan van het zittende bestuur. Dat plan omhelst om de ruim 52% aandelen onder te brengen in de Kromme Zandweg B.V. en die op termijn over te dragen aan de N.V. Stadion, die voor de ontwikkeling van het nieuwe stadion in het kader van Feyenoord City de Kuip als onderpand heeft gegeven aan de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs.

De flyer heeft als tekst:

OPROEP: VOORKOM SPLITSING VAN AANDELEN

Geacht lid,

We roepen U en andere leden van de Sportclub Feyenoord op vanavond een splitsing van de aandelen te voorkomen en als leden de baas van ons stadion, De Kuip, te blijven.

Waarom splitsen voorkomen?

• We hebben als leden straks geen zeggenschap meer over de Kuip. Enkele bestuurders krijgen straks volledig zeggenschap over het stadion. Dit zijn dezelfde mensen die De Kuip bewust hebben laten verwaarlozen en diep in de rode cijfers hebben gestort.

• De inkomsten voor de komende jaren voor Sportclub Feyenoord zijn met ‘De Kromme Zandweg’-constructie niet gegarandeerd.

• Er is geen studie naar alternatieven gedaan en een objectief vergelijk ontbreekt. Alternatieve biedingen worden bewust genegeerd.

• Er is geen haast om nu een besluit te nemen.

We willen voorkomen dat we als leden een verkeerde, overhaaste en onomkeerbare beslissing moeten nemen. Daarom doen we ook de oproep aan U en alle leden om vanavond te splitsing te voorkomen.

Voorstel: Wat kunnen we vanavond wel doen?

• Het bestuur verantwoording te vragen over de huidige financiële stand van zaken van Stadion Feyenoord N.V. en de waarde van het aandelenpakket van de Sportclub Feyenoord. 

• Het bestuur op te dragen om verschillende opties te onderzoeken en schriftelijk voor te leggen aan de leden,, inclusief de gevolgen en risico's voor de Sportclub, De Kuip en BVO Feyenoord. Als onderdeel hiervan ook zo snel mogelijk in gesprek te gaan met Vrienden van de Kuip. Alleen op deze wijze krijgen wij als leden voldoende informatie en tijd om een goed en gedragen besluit te kunnen nemen. Een besluit dat straks goed is voor onze Sportclub, het Stadion en BVO Feyenoord. 

Wij vertrouwen er op dat deze oproep in het belang is van elk lid van de vereniging en bedanken u alvast voor het gehoor geven hieraan.