Geeft niks Feyenoord. Half 10 het wekkertje?

27 September 2019, 00:51 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Vele Feyenoord-supporters hebben een slechte nacht en verklaarden dat vooruitzicht op socialmedia. Hun vracht aan kritiek na de nederlaag thuis tegen AZ was niet mals en trof vooral trainer Jaap Stam, die in hun ogen niet in staat blijkt om van het rammelende Feyenoord een team te maken. Ook zijn belangrijkste assistent, Jean-Paul van Gastel, kreeg er pijnlijk van langs.

Als Feyenoord-supporters in hun emoties gaan schrijven, en op elkaar reageren, is dat in de regel weinig verheffend. Het leest snel, maar het zou makkelijk scoren zijn om al die verwijten en aanmerkingen te herhalen. Duidelijk is in elk geval de algemene waarschuwing en wens dat Jaap Stam op deze wijze doormoddert hij nog voor de Kerst moet worden vervangen. Van Gastel trouwens ook.

Grootste kritiek van het Legioen op het tweetal: de voorkeur geven aan de verkeerde mensen. Te laat wisselen. Verkeerd wisselen. Angstopstellingen. Te lang het hand boven het hoofd van spelers van Larsson en Narsigh. Geen durf. Daarom geen Azarkan, het talent die kennelijk niet gepruimd wordt. ‘’Als u nu toch een zooitje is, dan de jeugd er maar in’’, luidde de teksten.

De fans willen na het verdwijnen van Van Beek en Van der Heijden ook aanvoerder en foutenkoning Eric Botteghin ‘’nooit meer zien’’ en eisen een eerlijke en lange kans voor Senesi. Dat was de tendens na de 3-0 en ook veelal de grap dat iedereen bij Feyenoord Ad heette. Met ook allemaal dezelfde achternaam: Interim.  

Eén tweet viel extra op en coverde eigenlijk de algemene gevoelens. Supporter Jan de Knecht schreef: ‘’Geeft niets, Feyenoord. Ons wekkertje is weer gezet. Die van jullie ook? Half 10 of zo? Half 11 een beetje uitlopen? Daarna luisteren naar de besprekingen van Jaap, van Landzaat, Van Gastel en Van Noortwijk? Koekje erbij? Half 3 weer naar huis en dan op naar zondag.’’