Feyenoord zonder franje naar play-offs

15 August 2019, 20:29 uur
ANP

Feyenoord heeft zonder franje de play-offs bereikt van de Europa League. De return tegen Dinamo Tbilisi in Georgië leverde een gelijkspel op: 1-1. De thuiswedstrijd had de ploeg van trainer Jaap Stam vorige week met 4-0 gewonnen.

In het vrijwel lege stadion bracht Eric Botteghin in de 57e minuut de gelijkmaker op zijn naam. Door een straf van de tuchtcommissie van de UEFA mochten er geen fans van Dinamo naar binnen. Feyenoord daarentegen werd gesteund door ongeveer 140 fans. Zij hadden al een ticket aangeschaft nog voordat de UEFA het vonnis uitsprak.

Feyenoord speelt in de play-offs tegen het Zweedse IFK Norrköping of het Israëlische Hapoel Beer Sheva.

De Rotterdammers gingen in de beginfase gretig op jacht naar een doelpunt, maar waren slordig in de afronding. Met name Steven Berghuis toonde weinig scherpte. In de tiende minuut kreeg hij van Luciano Narsingh een open schietkans. Berghuis tikte de bal tegen de buitenkant van de paal. Kort daarna keerde de Spaanse doelman José Perales een schot van de ijverige Narsingh, die voor de eerste keer dit seizoen bij zijn nieuwe club in het basisteam stond.

De beste kans van Dinamo was voor Bakar Kardava, die in de 27e minuut doelman Kenneth Vermeer op zijn weg vond. De dekking bij rechtsback Lutsharel Geertruida, eveneens voor de eerste keer in het Rotterdamse basisteam, was in die situatie niet best.

Door een fout van Jan-Arie van der Heijden kon Levan Shengelia de thuisploeg in de 52e minuut op voorsprong brengen (1-0). Vijf minuten later was het alweer gelijk. Uit een hoekschop van Berghuis sloeg Botteghin toe (1-1). Daarna miste met name Narsingh nog enkele kansen op de winst, maar ook Dinamo was een paar keer nog dicht bij 2-1.