27 September 2019, 22:09 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Na een 4-0 ruststand won Excelsior Rotterdam vrijdagavond uiteindelijk met 5-2 van Jong PSV. De Kralingese treffers kwamen op Woudestein van Stijn Meijer (2), Jeffry Fortes (2) en Dogucan Haspolat. De eerste vier treffers vielen in het sterke eerste half uur en allemaal uit een standaardsituatie.

De schorsing van Luigi Bruins zorgde ervoor dat Dogucan Haspolat in de basisopstelling mocht starten tegen Jong PSV. Na de eerste drie duels was hij die plek in de ploeg kwijtgeraakt. Ook Stijn Meijer mocht vanwege het ontbreken van Thomas Verhaar vanaf de aftrap beginnen.

De eerste Rotterdamse treffer viel al na vier minuten spelen. Het was Jeffry Fortes die een corner uiteindelijk binnen wist te werken, 1-0. Vier minuten later vormde een corner opnieuw de basis van de tweede treffer van Excelsior, die nu werd gemaakt door Stijn Meijer. Zo beleefde de ploeg een heerlijk begin van dit thuisduel.

Het werd nog mooier toen Dogucan Haspolat in de 23e minuut de toegekende vrije trap opeiste en hem feilloos in de kruising naast doelman Mike van de Meulenhof van Jong PSV schoot. Toen Meijer zes minuten later zijn tweede van de avond maakte (4-0) leek een monsterscore in de maak, zonder dat Excelsior naast de vier goals overigens veel kansen wist te creëren.

Meteen na rust hadden de Kralingers de score uit kunnen breiden, maar de inzet van Joël Zwarts was niet hard genoeg om de doelman te passeren. Ook daarna lukte het Excelsior niet om opnieuw te scoren en in twee minuten tijd kwam Jong PSV tussen de 63e en 65e minuut vervolgens terug tot 4-2. Robin Lauwers kon na een fout van Excelsior op het doel afkomen en binnenschieten en Cyril Ngonge tekende voor de 4-2.

Tevreden

Excelsior wist zich daarna te herstellen en via Jeffry Fortes kreeg de ploeg nog een mogelijkheid op 5-2, maar pas veertien minuten later tekende hij daadwerkelijk voor de 5-2 eindstand. ‘’Gezien de drie punten ben ik tevreden, maar ik ben ontevreden over de manier waarop wij de 4-1 en 4-2 weggeven en het uiteindelijk nog spannend werd’’, zei Ricardo Moniz na afloop van de wedstrijd.

‘’De nederlaag tegen NAC heeft heel veel pijn gedaan en dan is dit een tricky wedstrijd, tegen een technisch goede ploeg. De eerste 35 minuten hebben we heel goed gespeeld en na rust moeten we zelf de 5-0 maken. Als we vervolgens de 4-1 incasseren, gaan de koppies hangen, dat is ons probleem. Heel jammer van die twee tegengoals, maar ik ben uiteraard blij met de drie punten.’’