Qua deelnemersaantal is het volgens de organisatie het grootste sportevenement van Albrandswaard; de Optiek Tom Lenteloop. En dit jaar wordt deze sportieve happening voor de derde keer gecombineerd met de MCD Kidsrun.
Op zondag 25 maart wordt er gelopen voor maar liefst twee goede doelen: de ouderenzorg en het Wishhuis. Organisator Pedro Heezen: ,,Voor de ouderenzorg hebben we gekozen voor de Hooge-Werf. Gezien alle bezuinigingen willen we graag iets doen voor deze mensen. En het Wishhuis dragen wij ook een warm hart toe, net als vorig jaar.’’
Pedro is lid van Energie in Barendrecht en teamcaptain van hardloopteam Albrandswaard. Hij hoopt ook dit jaar weer op veel belangstelling voor het evenement. ,,Vorig jaar hadden we 600 deelnemers en dit jaar hopen we zeker op 500. Maar er zijn altijd heel veel van dit soort lopen in deze regio dus de concurrentie is groot.’’
Op 25 maart wordt om 12 uur het startschot voor de 1 kilometer lange Kidsrun gegeven. Een half uur later worden de deelnemers aan de vijf (12.25 uur) en tien kilometer (12.30 uur) ‘weggeschoten’ door burgemeester Hans Wagner. Start en finish zijn aan de Molendijk in Rhoon en de deelnemers kunnen in de sporthal aan de Stationsstraat terecht om zich te verkleden, te douchen of om het toilet te bezoeken.
Het parcours voert de lopers van de tien kilometerloop via het Distripark en het Valckesteijnsebos richting Hoogvliet en weer retour. De MCD Kidsrun is een rondje van precies een kilometer door de Graaf Bentincklaan.
Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Na afloop is de prijsuitreiking direct bij de finish.

Elke avond het laatste nieuws uit Albrandswaard? Gratis abonneren!