WCR trekt na doelpuntenfestijn aan kortste eind

15 May 2018, 09:35 uur
Digitaal Dagblad

Doelpunten als zoete broodjes. Helaas voor WCR kreeg het er zondag één meer tegen dan dat het zelf scoorde en zo volgde opnieuw een onnodige nederlaag: 5-4. Namens WCR waren Rilgilio Ramsubagh, Frank Weeda (tweemaal) en Machiel van der Heijden trefzeker.

Na een gelijk opgaande beginfase, kende WCR een uiterst teleurstellende periode waarin diverse tegendoelpunten vielen in enkele minuten. De 1-0 kwam tot stand via een prima aanval (en voorzet) en werd bij de tweede paal hard binnengekopt. Binnen vijf minuten vielen nog twee tegentreffers die vooral de wijten waren aan de scherpte die ontbrak bij de ploeg in het geel-blauw. Zo stond het binnen 25 minuten 3-0 voor ONA.

Trainer Henri van Zeist greep in met aanvallende wissels. Deze hadden resultaat want al snel kon Rilgilio Ramsubagh de marge verkleinen: 3-1. Even later kopte Frank Weeda op de lat, poogde Machiel van der Heijden met een omhaal de 3-2 binnen te werken, maar was het Weeda die deze op de doellijn nog beroerde en voor de 3-2 tekende.

Na de rust bleef WCR jagen op de gelijkmaker. De sterk ingevallen Jeremy van der Ent bediende Frank Weeda die oog in oog met de ONA-goalie rustig bleef en de bal tussen zijn benen het doel in schoof. De tijdelijke Rhoonse ‘remontada’ leek een weg naar meer; onder anderen Van der Ent leek meermaals dichtbij het maken van het verdiende doelpunt. Maar op de counter was het opnieuw ONA dat toesloeg (4-3).

Opnieuw rechtte de Rhoonse equipe de rug en weer stond Van der Heijden op de juiste plek voor het doel om een voorzet met links in de verre hoek te mikken. Omdat ook een punt niet veel soelaas zou bieden in de huidige situatie van WCR, moest de ploeg va-banque spelen. Op de counter werd WCR-sluitpost Gio Hagendoorn, die de bal bij maar liefst drie tegengoals beroerde maar niet kon keren, verschalkt voor de 5-4.

Door de nederlaag lijkt WCR op weg naar nacompetitievoetbal. Slechts twee zeges zouden de ploeg nog in de buurt van concurrenten Excelsior ’20 en VFC kunnen brengen. Aanstaande zondag neemt WCR het om 14.00 uur op tegen TOGB.