WCR deelt de punten na spannende wedstrijd

6 November 2018, 15:49 uur
Digitaal Dagblad

WCR zondag speelde voor de competitie uit tegen Coal. WCR voerde de druk meteen op en al begon het te piepen en te kraken achterin bij Coal. De keeper wist in eerste instantie een schot nog te pareren, maar in de rebound was Jeremy v/d Ent er als de kippen bij en gleed de 0-1 binnen. Daarna raakte de scheidsrechter steeds meer in de ban van Coal en steeds meer de grip op de wedstrijd kwijt. Van de kant van WCR kwam steeds meer onbegrip. Dit leidde tot allerlei beslissingen tegen WCR en dat werd van kwaad tot erger, waardoor WCR tegen onnozele gele kaarten op liep. Maar WCR kwam zonder ernstigere schade de eerste helft door en kon gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

In de 50e minuut werd een bal van links voor geslingerd. Bij de tweede paal stond de spits van Coal die de bal (onreglementair) binnenkopte. WCR raakte verder gefrustreerd door de dwalende scheidsrechter en dat kwam Coal goed uit. De linksbuiten zette de bal voor bij de tweede paal en daar werd de voorzet binnen gelopen; 2-1. Even daarna kreeg Coal een vrije trap op de rand zestien. De scheidsrechter zag een overtreding, die niemand anders had gezien. Deze vrije trap werd keurig over de muur heen gedraaid en keeper Joey Driest was kansloos; 3-1.

Hierna ontstond er iets prachtigs bij WCR. Zij besloten als team te gaan vechten voor iedere meter en dat resulteerde in een open doelkans voor Jeremy v/d Ent. Hij werd onreglementair van de bal gegleden. Penalty en een gele kaart. De penalty werd door Mitchel Keikes onberispelijk binnen geschoten; 3-2. En vijf minuten voor tijd werd WCR een corner toegekend. De bal kwam op het hoofd van Jeremy v/d Ent en hij kopte tegen de paal en via de keeper in het doel; 3-3. De eindstand.