Als de herenwaterpoloërs van SG SCOM/De Zeehond ’73 zich een motto mochten aanmeten, dan zou ‘l’Histoire se répète’ een uitstekende kans maken. Opnieuw slaagden de heren er niet in om een voorsprong vast te houden. In de slotfase van de wedstrijd in Waddinxveen, SCOM had de gehele wedstrijd voor gestaan, moest de ploeg toezien hoe Z&PC De Gouwe met een aantal treffers alsnog de volle buit voor zich opeiste.
De bezoekers lieten in het begin van de wedstrijd zien zeker mee te kunnen op het niveau van de derde bondsklasse. Nummer drie Z&PC De Gouwe keek na de eerste periode in het eigen zwembad de Sniep tegen een 1-3 achterstand aan. De bezoekers uit Hoogvliet en Rozenburg lieten zich ook in de twee volgende periodes niet de kaas van het brood eten en consolideerden de voorsprong tot 6-8.
In de laatste periode kwam de thuisploeg wat meer op gang en leek het allemaal wat moeilijker te gaan worden voor het team van SCOM. Ondanks het feit dat Z&PC De Gouwe nadrukkelijk aan de deur klopte, konden de bezoekers het volhouden tot 8-10. Daarna brak de, intussen beruchte, slotfase van de wedstrijd aan. De thuisploeg nam de regie over en nadat de Hoogvlieters 3,5 periode op voorsprong hadden gestaan, wist Z&PC De Gouwe er uiteindelijk toch met de volle buit vandoor te gaan; 11-10.

 

Elke avond het laatste nieuws uit Albrandswaard? Gratis abonneren!