Pas diep in de vierde periode slaagden de waterpolodames van SG SCOM/De Zeehond ’73 erin om zich te ontdoen van het tweede damesteam van De Kempvis, de hekkensluiter in de competitie. De ploeg van de Hoogvliets/Rozenburgse startgemeenschap balanceerde lange tijd op een broze voorsprong van 0-2, maar in de slotfase werd alsnog driemaal het net gevonden en kon de ploeg met een 1-5 overwinning alsnog de punten voor zich opeisen.
Het verschil in de stand zou een gemakkelijke middag voor de dames van SG SCOM/De Zeehond ’73 moeten voorspellen. Echter in wedstrijden tegen de regionale rivaal De Kempvis uit Spijkenisse spelen ook andere factoren een rol. De bezoeksters van SCOM hadden dan ook grote moeite om de verdediging van De Kempvis te slechten. Pas in de loop van de tweede periode lukte dat voor een eerste maal en diep in de derde periode was er een strafworp nodig om de marge te verdubbelen.
Nadat De Kempvis in de loop van de vierde periode weer was teruggekomen tot 1-2, leek voor de ploeg uit Spijkenisse na de remise in de eerste wedstrijd, een nieuwe stunt haalbaar. Het tegendoelpunt werkte echter als olie op het Hoogvlietse vuur en na een snelle 1-3 was de moraal bij De Kempvis gebroken en konden de dames van de startgemeenschap in de slotfase nog tweemaal scoren en zich verzekeren van een 1-5 overwinning en een riante plaats in de middenmoot van de stand.

 

Elke avond het laatste nieuws uit Albrandswaard? Gratis abonneren!