Wintermarkt op zorgboerderij De Buytenhof

mainImage
Wintermarkt op zorgboerderij De Buytenhof

Op zaterdag 15 december is er wintermarkt in de grote schuur en in het nieuwe Buytenhuis van zorgboerderij De Buytenhof. Ook voor kinderen is er van alles te doen op het winterse boerenerf. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers op de wintermarkt bijzondere cadeaus kopen waarmee ook het goede doel gesteund wordt.

Op de markt verkopen vrijwilligers van De Buytenhof kerststukken van perenhout die door de zorggasten zijn gemaakt. De zorggasten van de kunstateliers van Stichting Pameijer, Juffrouw Janssen en Mooi handwerk, zijn aanwezig om hun vilten tassen en allerlei hip breiwerk te verkopen. Verder zijn er onder meer duurzame kettingen van Tonke Joppe, olijfolie van Podere Bonsecco, wereldhapjes uit de stadsmoestuin van Schiebroek, koffie en thee van Evermore en Engelse serviezen uit Charity shops. In de schuur staat een prachtig gedekte kersttafel. Het servies en de kerstdecoraties, die gemaakt zijn door de houtwerkgroep, zijn te koop.

Op het erf kunnen kinderen worstenbroodjes roosteren boven een vuurtje en luisteren naar winterse verhalen van verhalenvertelster Jacqueline Sterenborg. Onder het genot van warme appelpunch en onder een warm dekentje is het gezellig om met elkaar te luisteren naar Jacqueline.

In het Buytenhuis kunnen kinderen en volwassenen meedoen aan een workshop kerststukjes maken met snoeihout. Ook is er een workshop wintercrème maken met bijenwas van de bijen van De Buytenhof. In de grote schuur kunnen bezoekers een strippenkaart kopen voor 10 euro voor de kinderactiviteiten. Wel moet men een keuze maken tussen de workshop wintercrème of kerststukjes maken. Het is ook mogelijk om per activiteit een kaartje te kopen.

 


Foto: Digitaal Dagblad