Albrandswaards Dagblad | Verhalenhuis door ‘echte verhalenverteller'

Verhalenhuis door ‘echte verhalenverteller'

mainImage
Verhalenhuis door ‘echte verhalenverteller'

Het format van het Verhalenhuis is inmiddels bekend: het publiek geniet bij de Buytenhof van een maaltijd waarna iemand vertelt over een steeds wisselend onderwerp. Het eerstvolgende Verhalenhuis is op 15 november.

Jacqueline Sterenborg is stemacteur en verhalenverteller. Tijdens haar werk bij de bibliotheek Albrandswaard heeft ze de mooiste verhalen mogen vertellen aan kinderen maar ook aan volwassenen. Zo’n twintig jaar heeft ze literaire-, jeugd- en studieboeken ingesproken. Sinds twee jaar is ze verhalenverteller bij Museum Rotterdam.

Het is magisch wat een verhaal teweeg kan brengen bij mensen. Op 15 november vertelt ze ‘Het Geheim van de Keel van de Nachtegaal’ en dan kan iedereen zelf ervaren wat een verhaal met iemand kan doen. Kaarten voor deze en komende edities van het Verhalenhuis zijn à twintig euro te koop via https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/winkel/

Tijdens de bijeenkomst krijgen de aanwezigen een maaltijd, bestaande uit een hoofd- en nagerecht, koffie en thee, twee drankjes, en een mooi verhaal voorgeschoteld. De locatie is steeds Zorgboerderij De Buytenhof aan de Rijsdijk in Rhoon; aanvang is 18.30 uur.

Op 13 december vertelt een Eritrese vluchtelinge haar verhaal. Lchi is een jonge vrouw uit Eritrea. Ze heeft haar familie, vrienden en land achter moeten laten. Uiteindelijk is ze in Rhoon terecht gekomen. Wat ze onderweg hier naar toe allemaal heeft moeten doorstaan, vertelt zij na een Eritrese maaltijd die de gasten in de sfeer van haar land en haar leven brengt.

Eerdere edities gingen over duurzaamheid in de Rotterdamse haven, de combinatie kunst & muziek, de Tweede Wereldoorlog en cultureel centrum Pernissimo, maar ook voetbal, de geschiedenis van de Buytenhof en de rol van vrijwilligers binnen de gemeente Albrandswaard zijn al aan bod gekomen. Binnenkort volgt er meer informatie over de data en onderwerpen voor de edities van het Verhalenhuis in 2019.

 


Foto: Digitaal Dagblad