Midwinterconcert Three of a Kind in Dorpskerk

mainImage
Midwinterconcert Three of a Kind in Dorpskerk

Drie groepen die elkaar gevonden hebben in de muziek? Dat kan alleen maar een spetterend concert opleveren. Op zaterdagavond 15 december is er in de Dorpskerk in Poortugaal een feestelijk concert met veel kerstmuziek dat wordt uitgevoerd door Muziekvereniging Volharding, Popkoor Bombary en Projektkoor Rijswijk.

Hoe kan de kerstvakantie beter beginnen dan met een mooi concert? De Volharding uit Rhoon, Popkoor Bombary uit Poortugaal en het Projektkoor Rijswijk geven een afwisselend concert met bijdragen van de drie muziekgroepen apart maar ook samen. Met zo’n zeventig zangers en dertig instrumentalisten wordt het een spectaculair concert.

Muziekvereniging Volharding Rhoon speelt alle soorten muziek; van traditioneel tot popsongs, filmmuziek, musicals, maar ook werken die speciaal voor de bezetting van het fanfareorkest zijn geschreven. Concerten van Volharding vinden plaats in alle seizoenen; van kerstconcert tot zomerconcert.

Popkoor Bombary is een zangkoor uit Poortugaal dat actief is sinds 1990. Bombary heeft ruim honderd leden en bestaat uit een kinderkoor, een tweetal jeugdkoren en een volwassenenkoor. Er worden moderne liedjes gezongen, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Projektkoor Rijswijk is opgericht in 1993. In de afgelopen 25 jaar is het PKR uitgegroeid tot een veelzijdig koor. Het lustrum wordt gevierd met een groot project waarin alle muzieksoorten voorkomen die de afgelopen 25 jaar gezongen zijn: van wereldmuziek tot filmmuziek, van Iers tot klassiek.

Feestelijk midwinterconcert op zaterdagavond 15 december van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur. Plaats van handeling is de Dorpskerk aan de Kerkstraat 90 in Poortugaal. Kaarten zijn à 7,50 euro te bestellen via kaartverkoop@projektkoorrijswijk.nl of bij verkoop aan de zaal.

 


Foto: Digitaal Dagblad