Albrandswaards Dagblad | Kasteelconcert van pianiste Hanna Shybayeva

Kasteelconcert van pianiste Hanna Shybayeva

mainImage
Kasteelconcert van pianiste Hanna Shybayeva

Op zondag 18 november speelt pianiste Hanna Shybayeva vanaf 12.00 uur in de Empirezaal van het Kasteel van Rhoon. Geboren in een familie van musici begon Shybayeva haar pianostudie op zesjarige leeftijd. Sinds het begin van haar internationale carrière op elfjarige leeftijd is zij gegroeid van ‘wonderkind’ tot de volwassen en boeiende pianiste die zij nu is.

Zoekend naar nieuwe mogelijkheden voor het verder ontwikkelen van haar talent verliet Hanna op haar achttiende haar geboortestad Minsk en oriënteerde zij zich gedurende een jaar in Europa. In 1999 kwam zij naar Nederland waar zij haar studie vervolgde bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier behaalde zij haar graad als Master of Music met de hoogste onderscheiding.

Voor haar optreden in Het Kasteel heeft Shybayeva zich laten leiden door volksmuziek. Zo speelt zij naast werken van Bartok ook Edvard Grieg en preludes van Gershwin. De pianiste wordt geprezen voor haar muzikale interpretaties, energie, groot gevoel voor vorm en voor de rijkdom van haar kleurenpalet.

Kaartjes voor het concert kosten vijftien euro per stuk en zijn te koop bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon, online via www.stichting-kasteelvanrhoon.nl en, voor zover voorradig, voorafgaand aan het concert aan de deur.

 


Foto: Digitaal Dagblad