Albrandswaards Dagblad | Het verhaal achter eendenkooi Klein Profijt

Het verhaal achter eendenkooi Klein Profijt

mainImage
Het verhaal achter eendenkooi Klein Profijt

De Stichting Het Zuid-Hollands Landschap organiseert op zaterdag 20 oktober een excursie naar eendenkooi Klein Profijt bij Rhoon. Bijzonder, want deze eendenkooi in het zoetwatergetijdengebied is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek.

Een eendenkooi spreekt tot de verbeelding. Ze ligt vaak verborgen in het oud-Hollandse landschap midden in de natuur. Waarbij het altijd een verrassing is welke soorten en hoeveel eenden er op de plas liggen te rusten.

Om de eenden niet te storen gaat de groep deze zaterdag heel stil op pad. Onderweg vertellen de gidsen over de geschiedenis en het gebruik van de eendenkooi en welke bijzondere planten en dieren in dit spectaculaire zoetwatergetijdengebied leven. Met elkaar ontdekken we de eendenkooi en misschien zien we ook nog sporen van een bever of ree.

De excursie start om 10.00 uur op de parkeerplaats aan het einde van de Veerweg in Rhoon (ter hoogte van Veerweg 6). Op tijd aanmelden via www.zhl.nl/natuuragenda is van belang want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Op deze site staat ook meer informatie over de excursie, waar er verzameld wordt en de kosten.

Duinen, bossen, boerderijen, boomgaarden, weilanden, waterjungles, molens en monumenten. Sinds 1934 zorgt Het Zuid-Hollands Landschap voor groene schatten in de drukste provincie van ons land. De stichting vindt het belangrijk dat iedereen in Zuid-Holland van een afwisselend landschap kan genieten. Stap voor stap wordt er gewerkt we aan meer natuur. Dat is hard nodig, want in Zuid-Holland is slechts 6% beschermde natuur. Met de steun van 50.000 gezinnen en veel vrijwilligers werkt de stichting er hard aan om het groen tussen het grijs te laten groeien van 6 naar 10%.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad