WCR moet genoegen nemen met punt bij GLZ

mainImage
WCR moet genoegen nemen met punt bij GLZ

WCR heeft zondag (wederom) een punt overgehouden aan de ontmoeting met GLZ Delfshaven. Hoewel de 2-2 uitslag er één was om van tevoren voor de tekenen, waren er na afloop gemengde gevoelens omdat een zege ook niet onverdiend was geweest. WCR kwam tot scoren via een eigen doelpunt en een treffer van Frank Weeda.

Net als in de thuiswedstrijd (ook 2-2), waren de geel-blauwen van plan hun huid zo duur mogelijk te verkopen. GLZ was aan de bal weliswaar dominanter, maar kwam slechts zelden echt in de buurt van het doel van WCR. Uiteindelijk zou een voorzet vanaf links bij de tweede paal worden teruggelegd en worden binnengeschoten: 1-0. WCR bleef zoeken naar de gelijkmaker en leek deze ook te vinden toen Frank Weeda onreglementair naar de grond werd gehaald in het strafschopgebied. De strafschop die daarop volgde, kaatste echter via de binnenkant van de paal terug het veld in waardoor de rust met 1-0 in ging.

Ook in het tweede bedrijf deed WCR niet onder voor de virtueel koploper en kwam het terecht op gelijke hoogte. Een voorzet van Kevin de Groote belandde via een GLZ-been in het eigen doel. In de daaropvolgende periode ging WCR verder op jacht. Een veroverde bal werd vanuit het middenveld richting Weeda gespeeld, die oog in oog met de GLZ-sluitpost niet faalde: 1-2.

Hierop voerden de gastheren de druk verder op en kwamen zo’n vijf minuten voor tijd langszij. De laatste mogelijkheid was weer voor de geel-blauwen. Weeda kopte een hoekschop bij de tweede paal richting de doelman en daar verlengde Machiel van der Heijden met het hoofd, maar zijn inzet belandde bovenop de deklat.

WCR neemt het aanstaande zondag thuis op tegen Oliveo dat in de afgelopen speelronde met 0-1 wist te winnen van CVV Zwervers. Er zal om 14.00 uur worden afgetrapt.

 


Foto: Digitaal Dagblad