WCR laat dure punten liggen

mainImage
WCR laat dure punten liggen

WCR heeft zondag dure punten laten liggen in strijd tegen degradatie. Op bezoek bij XerxesDZB voerde de geel-blauwe formatie voor het overgrote deel de boventoon, maar bleef het steken op ‘slechts’ 1-1. Kevin de Groote maakte de fraaie treffer namens WCR.
Trainer Henri van Zeist had, samen met assistent Jan de Groote, zijn ploeg met duidelijke instructies het veld ingestuurd. Eigenlijk telde slechts één resultaat: winst. Zo opende de Rhoonse formatie dan ook, met de nodige druk vooruit wat leidde tot een behoorlijk aantal mogelijkheden.
Domper daarbij was wel het uitvallen van aanvaller Jeremy van der Ent die geblesseerd raakte en binnen tien minuten vervangen werd door Rilgilio Ramsubagh. Dat gebeurde in een fase waarin WCR in een korte periode diverse hoekschoppen kreeg. Robin Boender bediende onder meer Frank Weeda en Luuk Otte die gevaar konden stichten. Uit de kluts was het Ramsubagh die nog het dichtst bij de openingstreffer was, maar de rappe spits trof de paal.
Ondanks het eenzijdige spelbeeld, kreeg ook de thuisploeg enkele kansen. Zo leidden twee weggeschoten ballen tot gevaarlijke momenten, maar toonde WCR-goalie Gio Hagendoorn dat hij niet gemakkelijk te kloppen is.
In het tweede bedrijf kreeg WCR opnieuw een domper te verwerken. Na een scrimmage in het strafschopgebied kregen de bezoekers de liefst vierde strafschop tegen in de laatste drie optredens: 1-0. Met het doorschuiven van verdediger Frank Weeda wist WCR meer duels te winnen in de voorhoede. Het was Kevin de Groote die voor de gelijkmaker tekende. Vanaf zo'n elf meter volleerde hij knap raak in de bovenhoek.
In het laatste kwartier zette WCR alles op alles en kwam het over links een aantal maal gevaarlijk door. Maar ondanks enkele grote kansen bleef het 1-1.
Aanstaande zondag gaat WCR op bezoek bij 'virtueel koploper' GLZ Delfshaven. De aftrap vindt plaats om 14.30 uur.

 


Foto: Digitaal Dagblad