Albrandswaards Dagblad | Twee keer goed nieuws voor Feyenoord

Twee keer goed nieuws voor Feyenoord

mainImage
Twee keer goed nieuws voor Feyenoord

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Robin van Persie vrijgesproken. De aanvoerder van Feyenoord werd zondag in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Vitesse (2-1) vlak voor tijd met rood uit het veld gestuurd. De aanklager eiste drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, maar Van Persie ging daar niet mee akkoord.

De 35-jarige Rotterdammer vond samen met Joris van Benthem, de vaak zo succesvolle huisjurist van Feyenoord, gehoor bij de tuchtcommissie. Van Persie hoeft nu geen wedstrijden te missen. Hij kan zondag in Tilburg 'gewoon' meedoen tegen Willem II. De spits hoeft na de interlandperiode ook het duel op 21 oktober met PEC Zwolle niet te missen. Een week daarna staat in Amsterdam de Klassieker tegen Ajax op het programma.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük stuurde Van Persie tegen Vitesse in de extra tijd uit het veld, voor een tackle op de enkels van Max Clark. De Rotterdamse aanvoerder had kort daarvoor uit een vrije trap de winnende treffer gemaakt. Van Persie kondigde direct al aan een mogelijke schorsing aan te zullen vechten, aangezien het volgens hem geen rood was.

,,Het was een tackle op de bal, maar ik was iets te laat'', zei hij. ,,Ik hield m'n been in en had geen enkele intentie hem pijn te doen of met gestrekt been door te halen. Ik schampte hem alleen maar, er was slechts licht contact. Dit kan nooit rood zijn.''

Van Persie ging donderdag met Van Benthem naar Zeist, voor behandeling van de zaak bij de tuchtcommissie. Van Benthem maakte daar zijn reputatie weer waar. De jurist wist de afgelopen jaren al voor heel wat Feyenoorders een dreigende schorsing ongedaan te krijgen.

En er was nog meer goed nieuws over Feyenoord. De club heeft afgelopen seizoen een recordomzet gedraaid van bijna 100 miljoen euro. Dankzij de deelname aan de Champions League haalde de landskampioen van 2017 een omzet van 99,4 miljoen euro, tegen 68,7 miljoen een jaar eerder. Voor het zevende jaar op rij boekte Feyenoord winst, dit keer 11,6 miljoen euro. In het seizoen 2016-2017 bedroeg de winst 6,2 miljoen.


Foto: Digitaal Dagblad