Albrandswaards Dagblad | Sparta: en nu De Graafschap

Sparta: en nu De Graafschap

mainImage
Ragnar Ache met twee treffers held op het Kasteel, dankzij de assists van de andere invaller: Halil Dervisoglu

door Piet Ocks

Sparta bewaarde het lekkerst tot het eind. In de laatste vijf minuten sloeg invaller Ragnar Ache met twee treffers toe, beide na een assist van de andere invaller Halil Dervisoglu: 3-0. Met de uitschakeling van TOP Oss na de eerdere 0-2 in Oss, wacht de finale in de nacompetitie tegen De Graafschap, dat SC Cambuur met 2-0 elimineerde.

Het zag er lange tijd naar uit dat de wedstrijd in een armetierige 1-0 zou eindigen door een vroege treffer van Bart Vriends, die na een kwartier een voorzet van Mohamed Rayhi raak kopte (1-0). Het leek het begin van een veelbelovende wedstrijd, maar de 10.020 toeschouwers op het bijna uitverkochte Kasteel kwamen opnieuw bedrogen uit. Nog steeds is het spel niet om aan te zien, geen vloeiende combinaties en veel onnodig balverlies.

Opnieuw had trainer Henk Fraser gekozen voor liefst vijf middenvelders, waardoor de eenzame spits Lars Veldwijk bij voorbaat kansloos, al trachtten Mohamed Rayhi en de weer tegenvallende Deroy Duarte hem te ondersteunen waar mogelijk was.

Zo had Deroy Duarte echter geluk met de aansluiting en met zijn schuiver, die fraai werd gepareerd door doelman Ronald Koeman jr. En Rayhi schoot even later tegen de TOP Oss-doelman op en even voor rust mikte hij na een prima pass van Lassane Faye voorlangs.

Het stiftje van Abdou Harroui, zondag nog de grote man met twee fraaie treffers, leek even na rust op weg naar de 2-0, maar het eindigde net naast. TOP Oss kwam amper tot kansen. Een mogelijkheid voor de ingevallen Koen van der Biezen werd door Dries Wuytens van de lijn gehaald, waarmee het grootste gevaar van TOP Oss werd afgewend.

Sparta kreeg via Halil Dervisoglu nog een enorme kans op 2-0, maar hij strandde op doelman Koeman. Even later bezegelde Ragnar Ache zijn invalbeurt met twee treffers, waarvan vooral de laatste vanaf zo'n twintig meter alle lof verdiende. "Die 3-0 zat er zeker lekker in," lachte Ache na afloop. "TOP Oss had vaker de bal. De trainer bracht mij erin om meer energie in de wedstrijd te brengen."

En nu De Graafschap. Sparta's trainer houdt zich graag op de vlakte. ''Gezien de kwaliteit is De Graafschap favoriet,'' vindt trainer Henk Fraser. "We moeten ons eigen spel spelen, dan heb ik volle vertrouwen erin dat het gaat lukken," zegt Ragnar Ache. Maar of dat spel voldoende is....?

Opstelling Sparta: Coremans, Abels, Wuytens, Vriends, Faye; Harroui, L. Duarte (65. Dabo), D. Duarte, Auassar; Veldwijk (76. Dervisoglu) en Rayhi (65. Ache).

 


Foto: Orange Pictures