Oranje mag niet klagen over loting EK-kwalificatie

mainImage
Oranje mag niet klagen over loting EK-kwalificatie

Het Nederlands elftal stuit in het kwalificatietoernooi voor het EK van 2020 op Duitsland, Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland. Dat is het resultaat van een loting in Dublin.

Oranje was groepshoofd tijdens de loting en trof met Duitsland de zwaarst mogelijke tegenstander van pot 2. Bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers troffen de Duitsers dit jaar ook al in de groepsfase van de nieuwe Nations League. Nederland won in de Johan Cruijff ArenA (3-0) en speelde gelijk in Gelsenkirchen (2-2).

Koeman had Duitsland graag ontlopen maar trof het wel met Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland, de drie andere tegenstanders in de poule. De beste twee ploegen van de kwalificatiegroepen plaatsen zich voor het EK, dat in twaalf landen wordt gehouden. Het kwalificatietoernooi gaat eind maart van start en eindigt volgend jaar in november.

,,Duitsland was de zwaarst mogelijke tegenstander", zei koeman voor de camera van de NOS. ,,Maar verder is het een prima loting. De beste twee ploegen gaan naar het EK. We zijn aan onze stand verplicht om ons te plaatsen. We gaan ons goed voorbereiden en moeten nog even afwachten wat het schema wordt. Dat horen we later vandaag. "

Oranje was groepshoofd tijdens de loting, met dank aan de goede resultaten in de Nations League. ,,Duitsland was de sterkste ploeg in pot 2", zei Koeman. ,,Maar vervolgens krijgen we Noord-Ierland uit pot 3. Da had bijvoorbeeld ook Servië kunnen zijn. Ik ben uiteindelijk wel tevreden. Ik kan niet ontevreden zijn vanwege Duitsland. Dat is maar één tegenstander."

Mocht Nederland zich niet rechtstreeks plaatsen als nummer één of twee van de poule, dan krijgt Oranje nog een herkansing in de play-offs.

Bron: ANP

 


Foto: Digitaal Dagblad