Albrandswaards Dagblad | 'Noord Ieren spelen schandalig voetbal'

'Noord Ieren spelen schandalig voetbal'

mainImage
Virgil van Dijk

Het was voor Oranje moeilijker dan gedacht in de kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Dat zei aanvoerder Virgil van Dijk na afloop bij de NOS. "Het was natuurlijk schrikken dat we een kwartier voor tijd op achterstand kwamen. Maar we hebben fantastisch gereageerd op deze tegenslag." Nederland won met 3-1, onder meer door twee doelpunten in blessuretijd.

"Na de tegentreffer zijn we rustig gebleven", vervolgde Van Dijk. "Dat heeft de doorslag gegeven. We wisten dat er nog kansen zouden komen. We hebben het heel goed uitgespeeld. De eerste helft was matig, maar de tweede helft speelden we beter. Voor dat goede spel zijn we beloond."

‘’Bij 0-0 had ik steeds het idee: we gaan de goal maken’’, zei bondscoach Koeman, ‘’Maar als je dan achter komt, dan denk je aan een lelijke avond. Die voorzet mag never nooit komen. En ja, dan moet je daarnaast alles of niks spelen. En ik moet de ploeg de compliment geven, want we hebben de rust bewaard en ook klasse van Memphis, dat hij in een moeilijke wedstrijd kans heeft gezien om toch nog je stempel te drukken. Want het is schandalig voetbal dat de Noord Ieren spelen, verschrikkelijk om naar te kijken.’’

Memphis Depay speelde een belangrijke rol in de late zege van het Nederlands elftal op Noord-Ierland in de kwalificatie voor het EK (3-1). Hij maakte de eerste en de derde goal voor Oranje.

Zijn eerste treffer was de gelijkmaker. "Ik zat niet lekker in de wedstrijd, had geen lekker gevoel", zei de aanvaller bij de NOS. "Na rust speelden we meer verbeten en werd het spel sneller. Alleen kwam toen die tegengoal en krijg je het deksel op je neus. Ik was ook gefrustreerd, maar toen ik de 1-1 maakte, wist ik dat de 2-1 ook zou komen. We hebben weer laten zien dat we teamspirit hebben en er altijd in blijven geloven."