Leroy Fer tilt Feyenoord naar safe 3-0

22 August 2019, 21:36 uur
Leroy Fer

Feyenoord heeft in de eigen Kuip een grote stap gezet naar de groepsfase van de Europa League. De ploeg van trainer Jaap Stam won het eerste duel met Hapoel Beer Sheva in de play-offs met 3-0. Leroy Fer maakte na rust twee doelpunten. De nieuw aangekochte Portugees Edgar Miguel Ié was in de verdediging de smaakmaker van de Rotterdammers.

Sam Larsson opende in de 33e minuut de score. De Zweed kon de bal zo intikken na een schot van Steven Bergh.is op de paal. Dankzij twee goals van Fer liep Feyenoord in de tweede helft weg bij de nummer drie van Israël, waarbij Nigel Hasselbaink (ex-Excelsior) in de spits stond. Volgende week donderdag is de return in Beer Sheva.

Feyenoord kan zich nu al gaan voorbereiden op dat duel, want de KNVB heeft de competitiewedstrijd tegen AZ die voor zondag op het programma stond verschoven naar 26 september. Beide clubs kunnen zich zo beter focussen op hun Europese duels.