Albrandswaards Dagblad | Ié, Ié, Ié - nieuwe meeschreeuwer in de Kuip

Ié, Ié, Ié - nieuwe meeschreeuwer in de Kuip

mainImage
Edgar lé wisselde na afloop zijn shirtje

In de eredivisie wacht Feyenoord nog altijd op de eerste zege, maar in Europa presteert de ploeg van trainer Jaap Stam wel naar behoren. De Rotterdammers zetten in De Kuip een grote stap naar de groepsfase van de Europa League door het eerste duel met Hapoel Beer Sheva in de play-offs met 3-0 te winnen. Leroy Fer zorgde er met twee doelpunten na rust voor dat Feyenoord volgende week vol vertrouwen naar Israël kan gaan voor de return.

De ploeg van Stam boekte in de derde voorronde van de Europa League voor eigen publiek ook al een overtuigende zege, toen op Dinamo Tbilisi (4-0). In de competitie moest Feyenoord in de eerste drie duels echter steeds genoegen nemen met een punt. De grilligheid van de Rotterdamse ploeg valt ook wel te verklaren. Stam moet in de eerste weken van het seizoen voor iedere wedstrijd weer puzzelen. Hij mist met Nicolai Jørgensen, Jens Toornstra en Sven van Beek niet alleen drie potentiële basiskrachten, maar hij heeft ook heel wat spelers in zijn selectie zitten die niet fit genoeg zijn om meerdere wedstrijden in een week te spelen, onder wie de teruggekeerde Rick Karsdorp en Fer.

Tegen Hapoel Beer Sheva koppelde Stam de net aangetrokken Edgar Ié centraal achterin aan Eric Botteghin. De Portugese international viel met een paar sterke acties direct in de smaak bij de supporters. 'Ié, Ié, Ié', schalde naarmate de wedstrijd vorderde steeds harder door het stadion. Voor Jan-Arie van der Heijden en Liam Kelly was niet eens plek in de selectie, terwijl beiden zondag tegen FC Utrecht (1-1) nog in de basis stonden. Het tekent de zoektocht van Stam naar zijn ideale elftal.

Feyenoord begon stroef aan het duel met de nummer drie van de Israëlische competitie. Pas na een kans voor Nigel Hasselbaink, de Amsterdammer in de spits bij Hapoel, kwam de thuisploeg los. Het leidde na kansen voor Luciano Narsingh, Karsdorp en Fer (schot op de paal) tot de openingstreffer van Sam Larsson. De Zweed had de bal voor het intikken na een schot van Steven Berghuis op de paal: 1-0. In de tweede helft drukte Feyenoord het krachtsverschil uit in nog twee doelpunten, beide gemaakt door Fer die na zijn geruchtmakende vertrek in 2011 uit De Kuip weer in de armen werd gesloten door de fans.


Foto: ANP