Feyenoorders kunnen weer niet over straat

17 February 2019, 16:49 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Sven van Beek weet zich geen houding te geven. Inzet: Martin van Geel

Feyenoord is tot op twee punten door AZ genaderd. Als de finale om de KNVB-beker tegen Ajax niet de glorie brengt waarop men in Rotterdam als laatste strohalm rekent, zal de onrust rond de Kuip weer ongenadig toeslaan en is het niet ondenkbaar dat na het zelfstandige vertrek van Giovanni van Bronckhorst ook technisch-directeur Martin van Geel bij zichzelf te rade zal gaan of de club nog in de vaart der volkeren kan opstuwen. En ervaringsgewijs wordt hij daar door de fans ongetwijfeld aan herinnerd.  

Voor Feyenoord was het in de eredivisie alweer de derde opeenvolgende nederlaag in 2019 in een uitwedstrijd. Sven van Beek was met een eigen doelpunt, zijn zesde (!) alweer in de eredivisie, de schlemiel van de wedstrijd.

FC Groningen klom naar de negende plek. De noorderlingen, die zich tijdens de winterstop flink roerden op de transfermarkt, pakten in 2019 twaalf punten uit vijf competitieduels. Daarmee is de vrees voor degradatie naar de achtergrond verdwenen.

‘’Dit was een van onze slechtste wedstrijden. Er zijn inderdaad harde woorden gevallen, want zo kan het niet langer meer’’, zei Sven van Beek, die wel zo sportief was om naar de commentaarpositie van FOX te komen. ‘’Dit was Feyenoord onwaardig.’’