Excelsior herpakt zich en klopt De Graafschap

16 August 2024, 22:21 uur
ANP
Arthur Zagre.

Degradant Excelsior heeft zich in de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie herpakt na de 3-1-nederlaag van een week eerder tegen TOP Oss. In eigen huis werd met 3-1 afgerekend met De Graafschap, dat geen vervolg kon geven aan de eerdere 4-3-zege op FC Volendam.

De Rotterdammers namen door toedoen van Arthur Zagré snel de leiding. Met een kopbal op de onderkant van de lat was De Graafschap-verdediger Rio Hillen daarna dicht bij de gelijkmaker. Na rust liep Excelsior door treffers van Jacky Donkor en Richie Omorowa verder uit. In blessuretijd redde Philip Brittijn de eer.

Het eveneens gedegradeerde Vitesse verloor vorige week van Telstar, maar wist dit keer wel drie punten te pakken. Bij VVV-Venlo was een goal van Miliano Jonathans voldoende: 0-1. Volgende week zondag neemt Vitesse het in Arnhem op tegen Excelsior.

FC Eindhoven versloeg Telstar in Velsen-Zuid met 3-0 en staat met 6 punten uit twee wedstrijden voorlopig aan de leiding.