Albrandswaards Dagblad | Atleet Bram Som nieuwe ambassadeur Roparun

Atleet Bram Som nieuwe ambassadeur Roparun

mainImage

Voormalig topatleet Bram Som is de nieuwe ambassadeur van de Roparun. Som is nog steeds houder van het Nederlands record op de 800 meter (1.43.45). Hij is sinds deze week toegetreden tot het ambassadeursteam van de Roparun, de estafetteloop die ruim 700 keer zijn favoriete afstand lang is.

Samen met voormalig topatlete Nelli Cooman en hockey international Maartje Krekelaar vormt Som nu het ambassadeursteam.

Bram: “Als je atletiek in je DNA hebt zitten, dan ken je de Roparun. De Roparun is bij veel lopers goed bekend. Dus in die zin is het voor mij niet iets nieuws, al heb ik nog nooit meegedaan. Het neerzetten van een teamprestatie trek mij enorm. Atletiek is een individuele sport, maar de prestatie lever je nooit alleen. Kijk ik als atleet naar de Roparun, dan is de trainingspuzzel voor een Roparun heel interessant. Als topsporter kijk je niet alleen naar je training, maar ook naar eten, slapen, je oefeningen en naar de mentale kant. Dat komt bij de Roparun allemaal terug, in andere gradaties, maar toch. Dat is lastig, maar tegelijkertijd ook een van de mooie kanten er van. Als ambassadeur wil ik daar iets mee doen.“

“Toen ik als topatleet stopte ben ik mensen gaan begeleiden bij hún loopafstand. Om dat goed te kunnen doen, wil je ook zelf ervaren wat zij gaan doen. Zo heb ik een paar keer een marathon gelopen, om te ontdekken wat dat is. Zo wil ik ook wel een keer deelnemen aan de Roparun. Dat je in een bijzonder team meedoet, dat lijkt me een heel mooie ervaring.”

De Roparun is een non-stop estafetteloop vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Deelnemers lopen en fietsen, in teamverband, om het leven van mensen met kanker waar mogelijk iets te veraangenamen. 

 


Door: ANP | Foto: Roparun