Tot aan het verkiezingsdebat van 12 maart zal het Albrandswaards Dagblad alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen van 21 maart aan bod laten komen in een persoonlijk interview. Steeds zijn het de nummers 2 op de lijst van de negen deelnemende partijen in Albrandswaard die wat over zichzelf en hun partij mogen vertellen en die vooruitblikken naar de komende verkiezingen.

In deel 4: Peter Körnmann van GroenLinks.
Peter is zestig jaar oud en getrouwd met Marleen. Hij woont sinds achttien jaar in Rhoon-Noord en groeide op in de omgeving van Leiden. Op zijn geboortebewijs staat Katwijk. Hij heeft Nederlands gestudeerd en geeft momenteel les op het VWO van een school in Spijkenisse. Een leuk beroep, vindt hij. Je leert zo met jonge mensen om te gaan en dat houdt hem zelf ook jong.
Verder is hij gek op klassieke muziek en leest en wandelt hij veel. En toen hij in Rhoon kwam wonen is hij de eerste tijd jarenlang actief geweest in de parochie van de Sint-Willibrorduskerk in Rhoon.

Waarom GroenLinks?
,,De politiek is van invloed op mijn werk en de veranderingen die Den Haag oplegt aan het onderwijs, blijken vaak niet goed te werken. Dus ging ik mij interesseren in politiek en ben ik gaan kijken naar de verschillende politieke partijen. Welke partij past het best bij mijn opvattingen over onderwijs. En dat bleek GroenLinks te zijn.
Lokaal is het in Albrandswaard nu een ‘verse’ partij die fris tegen de dingen aankijkt. Geen ‘oude politiek’ waarin persoonlijk worden vaak bijna belangrijker lijkt te zijn geworden dan zakelijk zijn. Een heel belangrijk punt voor GroenLinks is het verder om in deze gemeente energie-neutraal worden. Daartoe moeten er in Albrandswaard flinke stappen gezet worden. En daar moeten we als gemeente in de toekomst corporaties en huiseigenaren dan ook bij gaan helpen.’’

Wat verwacht je van de verkiezingen op 21 maart?
,,Daar is volgens mij op dit moment geen touw aan vast te knopen, maar binnen GroenLinks hopen we wel op twee of drie zetels. Daarbij hopen we dat wij mensen aantrekken die eerder niet gingen stemmen, hopen we op SP-kiezers die lokaal niet op die partij kunnen stemmen en op de jeugd natuurlijk. Daarnaast rommelt het landelijk bij de VVD en bij de PvdA en twijfelen veel mensen op dit moment aan EVA, heb ik gehoord. En wat Leefbaar gaat doen is nog volslagen onzeker.
Maar voor deelname aan een eventueel college sluiten wij als partij niemand uit. Ook de VVD niet; ook daar zijn wel zaken mee te doen. EVA en NAP zou zeker ook kunnen. Bij alle partijen zitten wel goede punten, dus sluiten we geen partijen uit. Wij willen in ieder geval bepaalde zaken tot stand gaan brengen in deze gemeente en iedereen die daaraan mee wil werken is wat ons betreft van harte welkom.’’

 

 

 

 

 

Elke avond het laatste nieuws uit Albrandswaard? Gratis abonneren!