Tot aan het verkiezingsdebat van 12 maart zal het Albrandswaards Dagblad alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen van 21 maart aan bod laten komen in een persoonlijk interview. Steeds zijn het de nummers 2 op de lijst van de negen deelnemende partijen in Albrandswaard die wat over zichzelf en hun partij mogen vertellen en die vooruitblikken naar de komende verkiezingen.

In deel 7: Suzanne Voogdgeert van Leefbaar Albrandswaard.
Suzanne is moeder van twee kinderen, 46 jaar oud, woont in Poortugaal-dorp en is Fortuynistisch ingesteld. De mensen in het dorp Poortugaal zullen zich haar misschien nog herinneren als hun postbezorger. De laatste jaren is zij vrijwilliger bij het zwembadje in Rhoon geweest en lid van de oudercommissie en ondernemingsraad van de school van haar kinderen; OBS Valckesteyn. Verder is zij actief om samen met anderen, mensen en kinderen die amper rond kunnen komen te helpen met kleding, speelgoed en/of voedsel.

Waarom Leefbaar Albrandswaard?
,,Deze partij is ontstaan uit bezorgde en verontruste inwoners en de standpunten passen bij mij. Ons inziens moeten er meer eisen gesteld worden aan de statushouders en moeten zij veel beter ondersteund worden. Nu zitten er veel statushouders in dezelfde wijken bij elkaar zoals in de Zantelwijk en de Schutskooiwijk. Dat levert veel problemen op. Albrandswaarders hebben daar veel last van. Helaas wordt dat niet erkend door het huidige bestuur en wordt er dus ook niets aan gedaan.
Wat vinden wij verder belangrijk? Mindervermogende ouderen hebben het recht op gratis openbaar vervoer. En er moeten meer sociale huurwoningen worden toegewezen aan de inwoners van onze gemeente. Dat percentage moet worden opgetrokken naar tenminste 50%. Ook onze jongeren willen graag een huurwoning in Albrandswaard. Verder is het gewoon schandalig dat mindervermogende ouderen met een minimaal inkomen de zorg mijden omdat ze het niet kunnen betalen.’’

Wat verwacht je van de verkiezingen op 21 maart?
,,Kenmerkend voor deze gemeenteraad is de ‘gunfactor’. Mensen zijn nog teveel met hun eigen agenda bezig en ik vind dat we daar vanaf moeten. Wat  de mensen persoonlijk van elkaar vinden mag geen rol spelen, dat vind ik zeer tekenend voor de huidige coalitie. Je dient het gemeentebelang en niet je persoonlijke belang.
Ik verwacht en hoop tussen de drie en vijf zetels te behalen. Die zetels moeten dan komen van de landelijke partijen die, zoals is gebleken, hun verkiezingsbeloften keer op keer hebben gebroken en alleen in verkiezingstijd mooie praatjes hebben.
Over coalitievorming spreken is nog veel te vroeg. De kiezers zijn nu aan zet en zij bepalen wie er gaat winnen. Ik verwacht eigenlijk heel veel en grote veranderingen, temeer omdat de inwoners de zittende partijen zat zijn en veel te klagen hebben. Kijk alleen maar naar het hele gebeuren met de zoeklocaties. En ik hoop dat heel veel mensen gaan stemmen, alleen dan kan je een meebeslissen.’’

 

 

Elke avond het laatste nieuws uit Albrandswaard? Gratis abonneren!