Rhoon in chaotisch duel naast VDL: 2-2.

20 February 2018, 14:55 uur
Digitaal Dagblad

In een slechte wedstrijd kwam Rhoon tegen mede-staartclub VDL opnieuw op achterstand, die na rust via een wanhoopsoffensief werd weggepoetst. In de slotfase van de chaotische strijd had Rhoon zelfs nog kansen om de volle buit binnen te halen maar het bleef bij 2-2.
Al vrij snel in de wedstrijd kwam Rhoon op achterstand toen een uitgekookte VDL-counter door Rodney Remmerswaal werd afgerond: 0-1. Een schitterend doelpunt van VDL-uitblinker Melvin Louwen duwde de roodwitten nog voor de rust verder in de problemen: 0-2.
In de tweede helft hielp VDL de thuisclub letterlijk een handje toen een hoge voorzet tot hands leidde en Bart Driesse vanaf elf meter koel bleef: 1-2. De gelijkmaker liet daarna niet lang op zich wachten. De ingevallen Anton Beneder mikte zijn vrije trap op het hoofd van Gad Feshaye, waarna Vincent Kroon het laatste tikje gaf voor de 2-2 eindstand.
Doelman Tim Teerlink en Fred van Maaswaal van VDL ontvingen een rode kaart van de scheidsrechter zodat de club uit Maassluis het einde haalde met slechts negen spelers.
Achteraf vatte trainer Marco van Rijn het resultaat met een veelzeggende zucht samen: ,,We leven nog en daar is alles mee gezegd’’.