WCR heeft zondag ‘slechts’ een punt overgehouden aan de ontmoeting met Excelsior ’20. Binnen het half uur stonden de geel-blauwen op 0-2, maar deze voorsprong bleek niet voldoende. In de slotfase kwamen de gastheren toch nog op gelijke hoogte: 2-2.
WCR begon sterk aan het duel met de directe concurrent in de degradatiestrijd. Enkele malen werd de bal al in een vroeg stadium veroverd en werd er gejaagd op de openingstreffer. Deze viel in de vijfde minuut, toen Robin Boender met een prima dieptepass Rilgilio Ramsubagh bereikte. Deze zette voor vanaf de achterlijn en Jeremy van der Ent stond op de juiste plaats voor de 0-1.
Dezelfde Van der Ent was de aangever van de 0-2; een rebound werd hierop langs de vijandige goalie gewerkt. Hierna werden de Schiedammers geholpen omdat WCR gas terug leek te nemen. Eén van de lange ballen van de zwart-witten viel voor WCR verkeerd en kon tot doelpunt worden gepromoveerd.
Na de hervatting kwam de Rhoonse formatie meer en meer onder druk te staan. Maar vooral met de hulp van doelman Gio Hagendoorn leek WCR af te stevenen op de broodnodige drie punten, maar kreeg kort voor tijd toch het deksel op de neus. Uit een counter was het Ramsubagh die in eerste instantie op weg leek naar de bevrijdende 1-3. Zijn pass op collega-aanvaller Jochem Vlemmings werd echter door de sluitpost onderschept en naar voren geschoten. Ook deze bal viel voor WCR verkeerd: 2-2.
Door het gelijkspel blijft het spannend onderin de tweede klasse D. Aanstaande zondag wacht WCR de volgende zware partij in de reeks. Om 14.00 uur wordt er in Rhoon afgetrapt tegen Antibarbari.

 

Elke avond het laatste nieuws uit Albrandswaard? Gratis abonneren!