Het is natuurlijk nog aan de raad, maar als het aan de onderhandelaars van VVD, Stem-Lokaal, Leefbaar Albrandswaard en CDA ligt heeft Albrandswaard binnenkort een nieuw college. De beoogd wethouders zijn zoals verwacht Marco Goedknegt (VVD), Martijn Heezen (Stem-Lokaal), Bas Boender (Leefbaar Albrandswaard) en Mieke van Ginkel (CDA).
De bestuursformatie blijft gelijk aan de huidige formatie: 3,4 fte (0,85 fte per wethouder). De nieuwe wethouders worden benoemd tijdens een extra vergadering van de gemeenteraad op maandag 28 mei. Als alles volgens planning verloopt, is dinsdag 29 mei de eerste werkdag van de nieuwe wethouders. Zij beginnen dan met een zogenaamd constituerend beraad; de ‘oprichtingsvergadering’ van het nieuwe college.

De coalitiepartijen hebben de volgende portefeuilleverdeling afgesproken en maken die op 29 mei definitief tijdens het constituerend beraad. Marco Goedknegt gaat financiën, economie en duurzaamheid doen en Martijn Heezen buitenruimte, sport en educatie. Ruimtelijke ordening (inclusief wonen) gaat naar Bas Boender en Mieke van Ginkel wordt verantwoordelijk voor het sociaal domein en kunst en cultuur.

 

Elke avond het laatste nieuws uit Albrandswaard? Gratis abonneren!