Albrandswaards Dagblad | 'Ruim 5 miljard voor klimaat in provincies'

'Ruim 5 miljard voor klimaat in provincies'

mainImage

 De twaalf lijsttrekkers van D66 bij de provinciale verkiezingen van volgende maand willen in totaal ruim 5 miljard euro investeren in concrete maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. De plannen worden maandag aangeboden aan Ed Nijpels, de voorzitter van het klimaatberaad.

''De provincie gaat over bouwen, wegen en energie'', zegt Michiel Scheffer, D66-lijsttrekker in Gelderland. ''Onderwerpen die alles met klimaat te maken hebben. Daarom zijn klimaatplannen ook in de provincie ontzettend nodig.''

D66 wil geld steken in bijvoorbeeld laadpalen voor elektrische fietsen en auto's, fietssnelwegen, isolatie van huur- en koopwoningen, zonnepanelen op de daken van huizen, scholen en bedrijven. Ook moet er volgens de regeringspartij worden geïnvesteerd in opleidingen voor vakmensen op het gebied van duurzame technologie.

Op landelijk niveau wordt gewerkt aan de nadere uitwerking van het klimaatakkoord, een verzameling van honderden voorstellen om Nederland op termijn CO2-neutraal te maken. ,,Met deze plannen laat D66 ook regionaal zien wat er allemaal mogelijk is'', aldus Tweede Kamerlid Matthijs Sienot.


Door: ANP | Foto: ANP