Profielschets voor nieuwe burgemeester is rond

mainImage
Profielschets voor nieuwe burgemeester is rond

De gemeenteraad van Albrandswaard heeft gisteren de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. Commissaris van de Koning van Zuid-Holland Jaap Smit kreeg het 'eerste exemplaar' overhandigd van Thomas van der Knaap. Naast fractievoorzitter van EVA is Van der Knaap ook voorzitter van de vertrouwenscommissie die samen met Smit de sollicitatieprocedure voor een nieuwe burgemeester zal uitvoeren. Ook de vertrouwenscommissie zelf is gisterenavond door de raad ingesteld. De commissie bestaat uit de fractievoorzitters van alle partijen in de Albrandswaardse raad.

In de profielschets zijn ook de 200 reacties die via een enquête zijn binnengekomen van inwoners en ondernemers in Albrandswaard meegenomen. Verder staat er in de profielschets beschreven welke rollen er verwacht worden van de nieuwe burgemeester zowel binnen als buiten de gemeente, welke bestuursstijl, basiscondities en vaardigheden er van hem of haar verlangd worden en is er ook een profiel geschetst van de gemeente zelf. Dit om kandidaten voor de functie van burgemeester enig inzicht te geven in wat voor gemeente Albrandswaard nu eigenlijk is.

Hiertoe is er een paar weken geleden ook een film gemaakt over Albrandswaard die gisteren 'in première' ging. In deze film wordt de gemeente in woord en beeld neergezet door diverse geledingen binnen Albrandswaard. Zo kwamen onder anderen Arie Beukelman van de Oudheidkamer, Aad Wijntjes van SPAL, Buurtpreventieman Hans Huijgen, Marian Heijboer van de TweedekansWinkel, agrariër Adjan Vos en ondernemer Remco Abel aan het woord in de rolprent. Ook deze film moet de kandidaten een beeld geven van de gemeente Albrandswaard.

Volgend jaar zomer legt Hans Wagner zijn functie neer en moet er een nieuwe burgemeester klaar staan.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad