Albrandswaards Dagblad | Nieuwe gymzaal Rhoon komt er in 2019

Nieuwe gymzaal Rhoon komt er in 2019

mainImage
Nieuwe gymzaal Rhoon komt er in 2019

Het voorlopige schetsontwerp voor de gymzaal in Rhoon is gisteren slechts na een uitvoerige discussie vastgesteld door de Albrandswaardse gemeenteraad. De discussie spitste zich vooral toe op de regel in het raadsbesluit ‘dat het schetsontwerp voor de openbare ruimte zou dienen ter inspiratie bij het opstellen van de parkvisie’. De VVD en Stem-Lokaal dienden amendementen in om deze regel te schrappen uit het raadsbesluit. Zij wilden het besluit over de bouw van de nieuwe gymzaal per se loskoppelen van de nog op te stellen parkvisie.
Wethouder Maret Rombout en haar partijgenoten van EVA zagen echter totaal geen kwaad in deze zinsnede in het raadsbesluit. ,,Die gymzaal heeft nu eenmaal een interactie met de omgeving en dat hebben de plannenmakers mee willen nemen in hun schetsen. En ook die schetsen willen we graag meenemen bij het opstellen van een parkvisie’’, aldus de wethouder.
Maar het uiteindelijk gezamenlijke amendement van Stem-Lokaal en de VVD om de zin te schrappen werd met grote meerderheid aangenomen. De meeste partijen kunnen echter wel leven met het feit dat de wethouder de schets die in het voorstel staat rond de inrichting van het park, geheel vrijblijvend, meeneemt bij de gesprekken rond het opstellen van de parkvisie.
Het CDA was en bleef tegen de nieuwbouwplannen voor de gymzaal. Deze partij vindt het plan veel te megalomaan en vroeg de andere partijen om vooral ook met beide benen op de grond te blijven staan. ,,We willen geen icoon voor Rhoon, maar gewoon een nieuwe gymzaal’’, aldus Gerard Schuitemaker. NOVA sloot zich als enige partij aan bij deze opvatting.
Aan de Sportlaan zal volgend jaar dus een nieuwe circulaire en energie-neutrale gymzaal met groen dak en zonnepanelen verrijzen. De bouw zal in de zomer van 2019 in zo’n vier maanden tijd plaats moeten vinden en uitgevoerd worden door MBO-studenten van Zadkine. Met de plannen voor de nieuwe gymzaal is ruim 1 miljoen euro gemoeid. Daar zal nog eens ruim drie ton bijkomen om een tijdelijke bouw-weg aan te leggen vanaf de Gaarde naar de Sportlaan om bouwverkeer langs de Julianaschool (Wegwijzer) te voorkomen. In juni neemt de gemeenteraad een beslissing over de definitieve bouwplannen.
Over de parkvisie gaat de gemeente op dinsdag 13 maart in overleg met betrokkenen.

 


Foto: Digitaal Dagblad