Albrandswaards Dagblad | Jacht op die ene stem van Eskes

Jacht op die ene stem van Eskes

mainImage

Oppositie en coalitie verschillen in de gemeenteraad 1 stem. CDA-fractieleider Christine Eskes, die in de kwestie van het aftreden van wethouder Adriaan Visser heeft toegegeven dat zij naar de pers heeft gelekt en dus weet dat haar nu een onderzoek wacht, zei donderdagmorgen in de vergadering van de gemeenteraad dat zij niet voortijdig zou aftreden en aan de commissie-Van Aartsen haar afwegingen van het lekken zal melden. Wel beloofde ze niet mee te zullen stemmen als haar rol in de affaire voor stemming in aanmerking zou stemmen.

“En stemt u wel mee bij eventuele Schiekadeblok gerelateerde moties”, vroeg Joost Eerdmans namens Leefbaar. Ja, dat ging Eskes doen. En toen vroeg Eerdmans schorsing. De raadsvergadering was toen zegge en schrijve vijf minuten bezig en al dik een half uur later gestart, omdat burgemeester Aboutaleb eerst met alle fractievoorzitters de pijnlijke vergadering wilde voorbereiden.

Het wel of niet meestemmen van Christine Eskes is van belang omdat de coalitiepartijen met 23 stemmen in de raad vertegenwoordigd zijn en de oppositiepartijen met 22.

Op dit moment (donderdag, 12.10 uur) is het debat over de rol van wethouder Kurvers in de kwestie gaande. Onduidelijk is nog wat het overleg tussen de fractieleiders over het stemgedrag van Eskes heeft opgeleverd.


Foto: Gemeente Rotterdam