Albrandswaards Dagblad | Gymzaal Rhoon fors duurder dan gedacht

Gymzaal Rhoon fors duurder dan gedacht

mainImage

De leden van de commissie Welzijn van de gemeente Albrandswaard spraken afgelopen maandag over de nieuwe gymzaal aan de Sportlaan in Rhoon. Het voorstel is om het college op te dragen YASbouw BV opdracht te verlenen voor de nieuwbouw van de gymzaal Rhoon voor een bedrag van 1.643.380 euro. Rond de gehele nieuwbouw is op een tweetal eerdere momenten al een krediet gevoteerd. De uiteindelijke totale kosten, inclusief plankosten, gaan een bedrag belopen van 2.095.593 euro.

Diverse fracties vroegen aan wethouder Heezen waarom het allemaal zo lang heeft geduurd, waarom de kosten zo zijn opgelopen, zeven ton meer dan eerst was begroot, en hoe het staat met de verdere inrichting van de Sportlaan. De nieuwe gymzaal maakt een verdere ontwikkeling van de Julianaschool aan de Sportlaan (voorheen Wegwijzer) namelijk onmogelijk en voor het gebouw van de Julianaschool aan de Julianastraat in Rhoon is de toekomst ook nog ongewis. En hoe zit het met de inrichting van de Sportlaan ten aanzien van het ‘kleine badje’, wilde de NAP weten.    

Wethouder Heezen: "Voor de inrichting van de Sportlaan zijn nog geen plannen gemaakt. Plannen daarvoor en voor het park moeten nog komen. En over de Julianaschool is nu ook nog niets zeker. Het gebouw aan de Julianastraat is niet zo slecht en is ook nog niet afgeschreven.’’

De kostenoverschrijding van zeven ton voor de gymzaal komt mede door het feit dat het plan van de studenten van SUS ateliers van de Hogeschool Rotterdam begin dit jaar niet door kon gaan. Zij hadden een plan gemaakt voor een gymzaal op de bestaande fundering maar dat kan niet omdat de nieuwe gymzaal iets groter moet worden dan de oude. In hun plan kostte de nieuwe gymzaal 1 miljoen euro. Daarnaast zijn de kosten voor onder meer bouwmaterialen en lonen het laatste jaar flink gestegen.    

Het voorstel is als bespreekstuk doorverwezen naar de raadsvergadering van maandag 4 maart. Als de opdracht wordt verleend wordt er medio mei gestart met de nieuwbouw van de gymzaal in Rhoon. Met de gebruikers vindt op reguliere basis communicatie plaats over de voortgang van het traject.