Formatie verloopt voorspoedig; wethouders bekend

mainImage
Formatie verloopt voorspoedig; wethouders bekend

De formatie voor de nieuwe coalitie in Albrandswaard verloopt voorspoedig. De vier betrokken partijen, de VVD, Stem-Lokaal, Leefbaar Albrandswaard en het CDA, hopen er begin volgende week uit te komen. Dat had misschien al eerder gekund maar op dit moment is formateur Van Oosten met vakantie.
En ook de kandidaten voor het wethouderschap voor de komende vier jaar zijn definitief bekend. Marco Goedknegt is dat voor de VVD, Martijn Heezen zal voor Stem-Lokaal plaats nemen in het college, Bas Boender doet datzelfde voor Leefbaar Albrandswaard en voor het CDA neemt Mieke van Ginkel plaats op het pluche.

De chemie tussen de partijen tijdens de onderhandelingen is goed en alles wordt zeer uitgebreid uit onderhandeld. Teneinde een stabiele coalitie te kunnen vormen, komen niet alleen de overeenkomsten maar juist ook de verschillen tussen de vier partijen tijdens de formatie uitgebreid aan bod. Zo schijnt met name het gratis openbaar vervoer voor ouderen nogal ‘een dingetje’ te zijn geweest tijdens de onderhandelingen. Overigens nodigen deze vier de andere Albrandwaardse partijen van harte uit om het nieuwe akkoord mede te ondersteunen.
In ieder geval hopen de coalitiepartijen eind volgende week een definitieve klap te kunnen geven op het nieuwe akkoord zodat in de raadsvergadering van 28 mei het nieuwe college geïnstalleerd kan worden.


Foto: Digitaal Dagblad