Albrandswaards Dagblad | Denk mee over profielschets nieuwe burgemeester

Denk mee over profielschets nieuwe burgemeester

mainImage
Denk mee over profielschets nieuwe burgemeester

Uiterlijk in juni volgend jaar neemt Hans Wagner afscheid als burgemeester van gemeente Albrandswaard. Daarom gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe burgemeester. Voor het opstellen van een profielschets, een soort vacaturetekst, wil de gemeenteraad graag de mening horen van mensen die in de gemeente wonen en/of werken. Dat kan door het invullen van een online enquête.

In de enquête kan iedereen aangeven welke verwachtingen er zijn over een burgemeester. De vragenlijst is online in te vullen van vrijdag 19 oktober tot en met vrijdag 2 november. De enquête is te vinden op www.albrandswaard.nl/nieuweburgemeester.

De burgemeester is voor veel inwoners hét gezicht van de gemeente. Zij hebben vaak ook een mening of ideeën over het profiel van de nieuwe burgemeester. De raad hecht veel waarde aan wat de inwoners belangrijk vinden. Vul dus voor 2 november de enquête in!

De eerste stap in de benoemingsprocedure is het opstellen van een profielschets voor de nieuwe burgemeester. De gemeenteraad stelt deze profielschets op en geeft daarin aan wat voor type burgemeester de gemeente zoekt. Zo worden onder meer de specifieke wensen van de gemeente voor de nieuwe burgemeester zo duidelijk mogelijk beschreven. In de profielschets wordt ook een samenvatting van de enquêteresultaten opgenomen.

Tijdens een bijzondere raadsvergadering op 3 december neemt de gemeenteraad een besluit over de definitieve tekst van de profielschets.

 


Foto: Digitaal Dagblad