De nationale boomfeestdag 2018 staat voor 14 maart op de agenda. Een week eerder dan gewoonlijk in verband met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De gemeente heeft in samenwerking met de Stichting Bomenridders diverse plantlocaties aangewezen in Albrandswaard. Scholen zullen op deze woensdagmorgen met hun groepen 7 en 8 meehelpen bij het planten van de bomen en struiken op die locaties. Daarnaast krijgen de scholen via de Stichting Bomenridders Albrandswaard voorlichtings- en lesmateriaal om de leerlingen (en hun ouders) te motiveren om aandacht te schenken aan het groen en de bomen in hun leefomgeving.
In Poortugaal worden op 14 maart door leerlingen van de Don Boscoschool tussen 9.15 en 10.15 uur veertien fruitbomen geplant in de ‘boomgaard’ aan de Kamperfoelie. In Portland worden tussen 10.45 en 11.45 uur 29 bomen geplant aan de Elzenhoven (ingang Agaatlaan) door twee klassen van OBS Portland. In Rhoon zouden bomen geplant worden aan het Kievitsplantsoen maar daar is de locatie nog niet klaar.
Op de plantlocaties zullen burgemeester en wethouders van Albrandswaard aanwezig zijn om de kinderen aan te moedigen en te assisteren bij hun plantactiviteiten. Na afloop ontvangen de deelnemende kinderen een ‘groen’ presentje en een boomcertificaat met daarop hun naam, school, datum en plantlocatie als herinnering voor later.
Om dit alles mogelijk te maken hebben de Bomenridders Albrandswaard dit jaar een beroep kunnen doen op de Burenraad van Shell Pernis.

Elke avond het laatste nieuws uit Albrandswaard? Gratis abonneren!