Nieuwe online academie voor senioren: OASE

1 November 2020, 16:47 uur
Lokaal
mainImage

Je bent nooit uitgeleerd. En daarom kunnen senioren vanaf 2 november terecht bij de nieuwe online academie OASE. In een online leeromgeving leiden ouderen zichzelf op en kunnen ze hun vaardigheden verbeteren.

OASE duikt vanaf 2 november bijvoorbeeld in de invloed van de media en de verspreiding van nepnieuws. Ook worden senioren meegenomen in de wondere wereld van het Rijksmuseum en kunnen gebruikers hun persoonlijke coachingsvaardigheden ontwikkelen. Thema’s als kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis, talen en persoonlijke ontwikkeling komen aan bod. Het aanbod wordt maandelijks vernieuwd en deelnemers ontvangen een update wanneer de nieuwe leermodules online staan. Zo’n leermodule kan bestaan uit online colleges of korte cursussen, maar ook uit rondleidingen, audiofragmenten en live colleges.

OASE staat voor Online Academie Senioren Educatie en komt voort uit een samenwerking tussen online opleider SkillsTown en Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG). In de online leeromgeving worden colleges van studenten van OGJG gecombineerd met bestaande online trainingen van SkillsTown. ,,Enny van Arkel en Ilse Nieuwland zijn twee enorm enthousiaste en gemotiveerde vrouwen die zich inzetten voor de verbinding tussen jong en oud. Ik ben dan ook enorm blij dat wij als online opleider bij kunnen dragen aan dit geweldige initiatief”, aldus Hans Schuurmans, CEO SkillsTown. De lancering is op 2 november, deelnemers kunnen zich vanaf dan aanmelden via www.oasevankennis.nl.