mainImage

Korfbal: RWA onderuit tegen ALO

25 september 2022, 15:24 uur
Lokaal

De korfballers van RWA hebben zaterdag op het eigen veld opnieuw een nederlaag moeten slikken in de eerste klasse. ALO won met 12-16.

Coach Edwin Jansen was helder in zijn conclusie. "We hadden wat goed te maken na vorige week waar er toen een krakkemikkig team stond wat niet fit en fel was. Dus wilden we revanche nemen op onszelf," geeft hij aan. De start was van beide ploegen goed. Ze waren gelijkwaardig aan elkaar en wisselden telkens stuivertje met het nemen van de voorsprong.
Bij 6-4 was er voor het eerst een gaatje van 2 punten. Echter konden RWA niet doordrukken, ondanks dat het spel niet top maar wel redelijk was. En na een doelpuntloze periode van 12 minuten voor de rust hadden de gasten halverwege een 6-9 voorsprong.  In de tweede helft bleef het tot 8-11 gelijk opgaan. Maar door het missen van vele echte mooie kansen, wat gekenmerkt werd door het missen van 5 strafworpen deze wedstrijd, kon RWA de tegenstander nooit meer inhalen. De moed zakte een beetje in de schoenen.  Op 8-14 was de wedstrijd gespeeld al bleef RWA, wat deze dag wel fit en fel was, toch nog de strijd leveren en werd de eindstand bepaald op 12-16.

"Met 12 doelpunten win je moeilijk een wedstrijd. En de vele mooie kansen waren er maar het rendement was dramatisch," laat Janssen weten. "Dus wederom een teleurstellende nederlaag, maar wel tegen een goed spelend ALO." Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Fortis in Oost-Souburg. Aanvang 16.00 uur.