Kleinkoor Incanto is zes jaar geleden gestart op initiatief van dirigent Jurate Haasdijk. Zij wilde graag, naast haar andere koren, met een groepje geoefende amateurzangers een eigen klassiek ensemble samenstellen waarvan de leden overdag tijd konden vrijmaken om te repeteren. Inmiddels heeft het koor, dat momenteel uit zestien leden bestaat, een breed afwisselend klassiek repertoire opgebouwd dat zowel operakoren, liederen, koormuziek uit Litouwen, religieuze werken en kerstrepertoire bevat, maar ook werken met een knipoog en die à capella of begeleid worden uitgevoerd.
Op zondagmiddag 4 maart geeft het koor een concert in Sociaal-Cultureel Centrum De Brinkhoeve in Poortugaal. De zaal gaat open om 13.30 uur; het concert begint om 14.00 uur en zal rond 16.00 uur afgelopen zijn.
Op het programma staan onder meer operakoren uit Hoffmans Vertellingen, Orfeo & Euridice, Anna Boleyn, La Gioconda, Le Nozze di Figaro en Mikado. Verder koormuziek uit Litouwen, religieuze werken en romantische liederen van Sullivan, Elgar en Rossini. De pianobegeleiding is in handen van Sunghee Jo.
Toegangskaarten kosten 12,50 euro (inclusief consumptie bij binnenkomst) en zijn verkrijgbaar via de koorleden, te reserveren via [email protected] of natuurlijk, indien beschikbaar, aan de zaal op zondag 4 maart voor aanvang van het concert.

Elke avond het laatste nieuws uit Albrandswaard? Gratis abonneren!