Reeds enkele jaren heeft voetbalvereniging Rhoon in het voorjaar gasten uit Japan op bezoek voor het spelen van oefenwedstrijden. Jaarlijks komen er jeugdselecties van Japanse voetbalscholen op bezoek in Nederland voor een trainingskamp in combinatie met het kennismaken en leren van andere culturen. Dit jaar komt er ook een selectie van de Internationale Universiteit van Josai op bezoek om te spelen tegen het O.23 jeugdteam.
De selectie van Josai komt als eerste naar Rhoon. Op maandagavond 19 maart zullen zij om 19.30 uur aantreden tegen de Rhoonse Onder 23 jeugdselectie. Het universiteitsteam zal in deze week tegen een aantal eerste- en eredivisie jeugdteams spelen en ook de oefeninterland Nederland-Engeland bezoeken. Maar daarnaast zullen de studenten ook met de Nederlandse cultuur kennismaken.
Op maandag 26 maart komen er twee jeugdteams Onder 14 op bezoek bij Rhoon, een evenement dat al langer dan tien jaar op het programma staat. De Japanse selecties bestaan uit jongeren rond de veertien jaar die verblijven in de omgeving van Rotterdam. Naast cultuur snuiven is het programma vooral ook met voetbal gevuld. Bij verschillende verenigingen in de regio spelen ze, vanuit hun uitvalsbasis in Lekkerkerk, diverse wedstrijden.
Dit jaar komen FC Sylphid met een team van U-14 jaar en de selectie U-14 van Toyohashi United FC op bezoek en zij zullen spelen tegen de B en C-selecties van Rhoon. De wedstrijden staan gepland vanaf 18.30 op de velden van het sportcomplex aan de Omloopseweg. En na de wedstrijd worden er, ongeacht het resultaat, adressen, cadeautjes en aandenkens uitgewisseld en korte speeches gehouden. Met tot besluit als culinair hoogtepunt de gezamenlijke ‘sportmaaltijd’ voor alle spelers en begeleiders. Een oer-Hollands patatje met frikandel en cola ter afsluiting van deze traditionele uitwisseling.

 

Elke avond het laatste nieuws uit Albrandswaard? Gratis abonneren!