Tot aan het verkiezingsdebat van 12 maart zal het Albrandswaards Dagblad alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen van 21 maart aan bod laten komen in een persoonlijk interview. Steeds zijn het de nummers 2 op de lijst van de negen deelnemende partijen in Albrandswaard die wat over zichzelf en hun partij mogen vertellen en die vooruitblikken naar de komende verkiezingen.

In deel 9: Lillian Padmos van de PvdA.
Lillian is veertig jaar en is sinds anderhalf jaar betrokken bij de PvdA. Zij is geboren in Rotterdam en woont nu tien jaar in Albrandswaard. Eerst in Portland en nu in het ‘oude’ Rhoon. Ze is samenwonend en heeft geen kinderen. Lillian voelt de betrokkenheid met de politiek onder meer door haar opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening en haar werkervaring als Klantmanager Reïntegratie bij de Gemeente Rotterdam. Daarnaast heeft zij de afgelopen jaren in de detailhandel in de mode gewerkt. Haar hobby’s zijn zwemmen, films en series kijken op Netflix en vlooienmarkten bezoeken in binnen- en buitenland.

Waarom de PvdA?
,,Dat is in mijn ogen de meest sociale en ook maatschappelijke partij. En daar voel ik mij door mijn werkervaring in het sociale domein natuurlijk erg toe aangetrokken. En dat socialistische heb ik van huis uit ook wel een beetje meegekregen. Het voelt bij de PvdA dus ook wel een beetje als thuiskomen. Enerzijds de betrokkenheid en het idealisme en daarnaast tegelijkertijd rationeel en concreet zijn. En anderhalf jaar geleden zag ik dat de partij het moeilijk had en daar wilde ik verandering in aanbrengen door mij flink in te gaan zetten voor de PvdA.
Binnen de PvdA wil ik mij lokaal hardmaken voor de aanpak van eenzaamheid onder ouderen. Daarnaast zal ik mij inzetten voor het behoud van de polders en het zwembad.”

Wat verwacht je van de verkiezingen op 21 maart?
,,Ik hoop ten eerste dat iedereen gaat stemmen. Mensen moeten zich betrokken voelen. Verder wordt het spannend, denk ik. Alles is mogelijk. Maar ik denk wel een zeteltje meer voor de PvdA. We hopen daarbij ook op wat nieuwe stemmers. Tenslotte zijn niet alleen nieuwe partijen interessant, maar ook nieuwe gezichten; en dat ben ik. En toch geef ik GroenLinks en Leefbaar Albrandswaard weinig kans.
De samenstelling van het huidige college vind ik goed. Het gaat goed met onze gemeente en dat wil je graag zo houden. Ik vraag mij af of nieuwe partijen dat ook waar zullen kunnen maken. Maar wie het ook worden, na de verkiezingen moet je toch met elkaar om de tafel. En ik voel tegenover geen enkele andere partij een weerstand. Ik sta open voor iedereen en alle partijen.’’

 

 

 

 

 

Elke avond het laatste nieuws uit Albrandswaard? Gratis abonneren!