Zwerfkatten Rijnmond: een erg leuke en nuttige stichting

mainImage
Zwerfkatten Rijnmond: een erg leuke en nuttige stichting

Naast het werk als dierenarts in de praktijk ben ik ook nog bestuurslid van een aantal stichtingen op het gebied van huisdieren. Een erg leuke en nuttige stichting is de Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Ik ben daar bestuurslid geworden omdat zij enorm nuttig werk doen en het financieel niet al te breed hebben. Zij vangen, ook in onze gemeente, zwerfkatten op maar worden daar niet of nauwelijks voor betaald. Ook een subsidieverzoek dat zij hebben ingediend bij de gemeente Albrandswaard is helaas afgewezen. Een veel gemaakte fout bij diverse gemeentes is dat men denkt  dat de Dierenbescherming dit werk wel zal doen. Niets is minder waar en daarom verdient de Stichting Zwerfkatten dan ook alle steun.

Aanstaande zondag, 28 oktober, is er open dag bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond in Rotterdam. Deze dag wordt ieder jaar georganiseerd voor alle donateurs maar ook mensen die eens kennis willen maken met de stichting zijn van harte welkom.

Je krijgt een rondleiding in het prachtige (en uiterst schone!) pand en men vertelt hoe ze de katten vangen en ook de kitten socialiseren en een nieuw tehuis geven. Er wordt altijd een mooie tent gebouwd waar vegetarische hapjes, poffertjes, fruitshakes, koffie, thee verkrijgbaar zijn. Verder zijn er leuke kattenspulletjes, brocante, mooie kerstartikelen en is er nog veel meer te koop. De opbrengst van deze dag is voor de Stichting Zwerfkat.

De dag begint om 10.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Het adres is Anthonetta Kuijlstraat 81 te Rotterdam. Ook kan ik van harte aanbevelen om donateur te worden van deze stichting: voor meer informatie zie: ww.zwerfkattenrijnmond.nl. De kosten zijn 20 euro per jaar maar meer mag natuurlijk ook.

 


Foto: Digitaal Dagblad