Als twee volgepropte worstjes gaan ze op pad

mainImage
Als twee volgepropte worstjes gaan ze op pad

Mijn vrouw doet sinds een jaar aan wandelen. Heel goed en gezond, dat moet gezegd worden. Zij doet dat minstens één keer per week en dan altijd het liefst vergezeld door een wandelgenote. Meestal onze buurvrouw. En het wordt heel serieus aangepakt door die twee. In de zomer met aangepaste kleding en een flesje drinken (water natuurlijk) en in de winter met dikke truien en dito jassen en broeken. Met onder die broeken, in ieder geval onder die van mijn vrouw, een stel stevige stappers van de ANWB.

Maar ook aan de persoonlijke veiligheid wordt wekelijks aandacht besteed. Zeker in deze donkere maanden, aangezien het een avondlijke bezigheid is. Dus dragen ze gele hesjes. In hun hesje en geheel op het koude en natte voorbereid gaan ze vervolgens heel monter als een soort volgepropte worstjes op pad. Veiligheid boven alles, niet waar?

Maar wat nu te doen, met al die acties van de gele hesjes? Denken automobilisten of andere weggebruikers op de veelal donkere dijken rondom onze gemeente dat er ook in Albrandswaard een lokale actiegroep is ontstaan? Dit was er tenslotte zondag over te lezen op het ANP. ‘De man die zaterdag in Maastricht werd aangehouden tijdens een demonstratie van de 'gele hesjes', is weer op vrije voeten. Dat heeft een woordvoerster van de politie zondag gezegd. De man was volgens de politie aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. In Maastricht demonstreerden zaterdag in navolging van de Franse protestbeweging Les Gillets Jaunes, de 'gele hesjes', zo'n vijftig mensen tegen het regeringsbeleid en hinderden daarbij op enkele plaatsen het verkeer. De politie voorkwam dat de demonstranten in gele hesjes de A2 blokkeerden, wat ze wel van plan waren. De politie was met een groot aantal agenten aanwezig om zo'n blokkade te voorkomen.’

Nou zie ik mijn vrouw en de buuf niet zo heel snel de A15 opdraaien of de openbare orde verstoren, maar toch. Op smalle dijkjes kunnen twee wandelende dames ook al heel snel als een soort blokkade ervaren worden, niet waar? Vandaar deze column, dat u er maar rekening mee kunt houden. Ze wandelen meestal op de woensdagavond trouwens.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad