De Albrandswaardse Bomenridders zijn benaderd door verontruste bewoners in de omgeving van de Doen Beijenszlaan in Poortugaal omdat de gemeente het plan heeft om op de rotonde zes metaseqoia’s en alle struiken weg te halen. Er zijn inmiddels 150 handtekeningen opgehaald om dit te voorkomen want veel mensen zijn tegen deze kap.
De Bomenridders hebben de gemeente benaderd omdat daarover niets bij hen bekend was en er ook in het kwartaaloverleg niet over was gesproken.
Later bleek dat de gemeente de Bomenridders wel heeft willen inseinen maar dat die mail door een typefout nooit is aangekomen. De gemeente heeft daarvoor haar excuses aangeboden. De betreffende bomen blijken overigens niet kapvergunning-plichtig te zijn.
Het probleem wordt gevormd door de omvang van de bomen en de ‘worteldruk’ zoals dat in vaktermen heet. De bomen groeien hard en de wortels tasten de riolering en de bestrating aan. Dus is er een plan gemaakt om de grote bomen en de struiken weg te halen en het geheel opnieuw in te richten met een andere beplanting.
Om vanuit de gemeente uitleg te geven en de problematiek te verduidelijken zal er op donderdagavond 15 maart om 19.00 uur in het gemeentehuis aan de Hofhoek een informatieavond worden belegd. Uiteraard is iedereen daarvoor van harte uitgenodigd.

Elke avond het laatste nieuws uit Albrandswaard? Gratis abonneren!