Behalve de nieuwe kunstenaars-leden en kunstenaars-gasten wordt Poortugaals kunstenaar Bob Kemper (1936) tijdens de komende Kunst- en Atelierroute in het zonnetje gezet. Hij is de oudste nog werkende kunstenaar van de Kunstkring Albrandswaard.
Bob is met name, in binnen- en buitenland, bekend geworden door zijn stadslandschappen, zwiepende, hellende, steunzoekende, geknakte en vallende gebouwen. Zijn onheilspellende landschappen met herkenbare elementen van de stad en de havens van Rotterdam. Wat hem fascineert is chaos, met veel oog voor detail en dat alles in heldere kleuren.
Bob exposeert zijn schilderijen en tekeningen in het atelier van Gerda van der Heijden aan de Willem Alexanderlaan 18 in Poortugaal. Op de locatie Buytenhof, Rijsdijk 98, Rhoon exposeert Bob met zijn stillevens, vooral van fruit, tegen een achtergrond van een ruig landschap. Daarnaast wordt er op diverse locaties nog meer werk van Bob getoond.

Zo heeft Marjan Warnaar sieraden ontworpen waarin zij stukjes gesneden doek uit geschilderd werk van Bob, heeft verwerkt. Deze zijn onder meer te bewonderen en te koop bij Marjan in de Buytenhof waar zij exposeert samen met nog vier andere kunstenaars. De sieraden zijn ook te zien bij Martha Lugtenburg, Gerda van der Heijden en de locatie Molenweg 2 in Poortugaal.
Alsof dit niet genoeg is zijn op bijna alle locaties een tasje met print van een door Bob getekende afbeelding te koop. In dit tasje zit ook een boekje met het werk van Bob en alles bij elkaar kost het vijf euro.

De Kunst- en Atelierroute Albrandswaard is op zaterdag 26 en zondag 27 mei van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over de route, de deelnemende kunstenaars en de sponsors: www.kunstkring-albrandswaard.nl.

 

Elke avond het laatste nieuws uit Albrandswaard? Gratis abonneren!