Albrandswaards Dagblad | Zwembad 'gaat naar' Burgercoöperatie

Zwembad 'gaat naar' Burgercoöperatie

mainImage
Zwembad 'gaat naar' Burgercoöperatie

Het beheer over het binnenbad van zwembad Albrandswaard wordt toegewezen aan de initiatiefgroep Burgercoöperatie. Dat heeft het college van B&W vanmorgen besloten. Het Albrandswaardse college volgde daarmee de voordracht van de beoordelingscommissie die de plannen moest beoordelen. Sammy’s Zwemschool was de enige andere kandidaat, maar de plannen en de presentatie van de Burgercoöperatie scoorden hoger in de visie van de beoordelingscommissie.
Wethouder Maret Rombout is er erg blij mee. ,,De coöperatie is goed beslagen ten ijs gekomen met een doordacht plan. Maar nu we A hebben gezegd moeten we ook B gaan zeggen en dus wordt het nu pas echt spannend. Nu gaat het vergrootglas erop. We hebben ruim een jaar om de overdracht te regelen, desondanks moeten we ook gelijk al dingen gaan aanpakken. Zo kan bijvoorbeeld de vloer in het zwembad echt niet meer; daar kunnen we zeker geen jaar meer mee wachten. Maar voor bijvoorbeeld het personeel wordt alles tot aan de zomer van volgend jaar gecontinueerd. Die zekerheid hebben ze.’’
Sammy’s Zwemschool heeft twintig dagen om bezwaar te maken tegen de beslissing. In juni volgend jaar is de officiële overdracht van het zwembad aan de Burgercoöperatie.

 


Foto: Digitaal Dagblad