Zuid-Hollanders niet gul met geven van fooi in taxi

mainImage
Zuid-Hollanders niet gul met geven van fooi in taxi

Reizigers in Zuid-Holland die met de taxi onderweg zijn van en naar het vliegveld, geven gemiddeld 3,90 euro fooi aan de taxichauffeur. De provincie Zuid-Holland staat hiermee op een tweede plek in het rijtje van minst gulle provincies van Nederland.

Dit blijkt uit onderzoek van Taxi2Airport dat ruim 2500 aangesloten chauffeurs in 37 Europese landen vroeg om de fooien in 2018 bij te houden. De gemiddelde fooi in Nederland is met 5,86  euro een stuk hoger dan de fooi in Zuid-Holland.

Op provinciaal niveau bestaan er in Nederland grote verschillen in de fooien die men aan de taxichauffeur geeft. Zo geven reizigers in Zeeland met gemiddeld 7,73 euro de hoogste fooi per rit, terwijl reizigers in Utrecht bij gelijkwaardige ritten (ritprijs en -afstand) gemiddeld 2,93 euro tippen.

Waar Nederlanders de taxichauffeur in 2016 gemiddeld 5,30 euro fooi gaven voor een rit van of naar een Nederlandse luchthaven, is dit bedrag inmiddels gestegen naar 5,90 euro. Afgezet tegen de gemiddelde ritprijs (57,60 euro) geven Nederlanders hiermee 10,2 procent van de ritprijs aan fooi.

In Zuid-Holland kregen chauffeurs in 2016 nog 2,87 euro aan fooi, waardoor de gemiddelde fooi van Zuid-Hollandse taxichauffeurs toch ook met ruim een euro is gestegen.

 


Foto: Digitaal Dagblad