Albrandswaards Dagblad | Zorgboulevard van Maasstad nu echt rookvrij

Zorgboulevard van Maasstad nu echt rookvrij

mainImage

De Zorgboulevard bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam-Zuid is sinds maandag een rookvrij terrein. Ook bij de andere locaties van het ziekenhuis mag niet meer gerookt worden. ''Net als steeds meer zorginstellingen, bieden we hiermee een rookvrije omgeving voor patiënten, bezoekers en medewerkers en dragen we bij aan een rookvrije generatie'', zegt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Wietske Vrijland, voorzitter Vereniging Zorgboulevard, heeft samen met Tippi en Tygo van de Kinderraad de rookvrije zone officieel geopend namens de Zorgboulevard. Tippi en Tygo, beiden astmapatiënt bij de kinderpolikliniek, zijn groot voorstander van een rookvrij terrein.

Tippi (12): “Omdat ik astma heb, vind ik het heel vervelend als mensen staan te roken. Het stinkt, het slaat op mijn longen en ik voel me er niet prettig bij. Daarom zet ik me samen met de Kinderraad in voor een rookvrije Zorgboulevard.”

Tygo (15): “De rooklucht triggert mijn longen en dan word ik benauwd. Juist als ik naar het ziekenhuis kom voor mijn astma, hoor ik niet in de rooklucht te hoeven lopen. Het gaat in het ziekenhuis om je gezondheid en roken is niet alleen slecht voor mijn gezondheid, maar slecht voor iedereen!”

Het rookvrije gebied is te herkennen aan de borden en tegels met het logo van de ‘Rookvrije Generatie’. Hieraan ziet men waar de rookvrije zone begint en eindigt. De rookabri en asbakken zijn overal verwijderd. Ook in en om de parkeergarage mag niet gerookt worden.

 


Foto: Maasstad Ziekenhuis